Події
5 липня 2016
Сьогодні Донеччина святкує другу річницю визволення північних міст області від бойовиків
5 липня 2014 року українська армія увійшла в Слов’янськ, за ним Краматорськ, Дружківку, Костянтинівку і Бахмут.
news-image

Сьогодні Україна відзначає другу річницю визволення північних міст області від проросійських терористів. 5 липня 2014 року українська армія увійшла в Слов’янськ, за ним Краматорськ, Дружківку, Костянтинівку і Бахмут, передає «Є!» із посиланням на Донецьку ОДА.

З цього приводу на Донеччині відбудеться низка патріотичних святкових заходів.

У Слов’янську пройшов урочистий мітинг біля міської ради, о 10.00 його учасники поклали квіти до пам’ятних знаків воїнам, загиблим під час проведення в області антитерористичної операції.

Об 11.00 у центральній бібліотеці міста почнеться презентація книги «Слов’янськ у війні 2014 року», а о 16.00 у читальній залі Дніпровський телетеатр дасть виставу під назвою «Жінка, яка йшла поруч».

Ввечері, о 17.00, на Соборній площі Слов’янська, мешканці міста зможуть подивитись концерт ансамблю Національної гвардії України.

Краматорськ святкуватиме не менш пишно. На стадіоні «Блюмінг» о 13.30 відбудеться футбольний турнір на Кубок пам’яті Ларсона, в якому візьмуть участь представники ФК «Маестро»,  колективи Краматорського прикордонного загону, штабу АТО та нової поліції. О 15.00 стартує єднальний автопробіг «Краматорськ-Слов’янськ-Краматорськ». Його учасники покладуть квіти до меморіалу загиблим воїнам АТО, який знаходиться на трасі між містами.

О 17.00 на головній площі Миру у Краматорську почнуться урочисті заходи. Учасники футбольного клубу «Маестро», який складається з музикантів і шоуменів, виступлять перед мешканцями і гостями міста о 18.00.

Завершиться святкова програма концертом переможниці Євробачення-2016 Джамали.

Читайте також: Вночі в Торецьку п'яний натовп блокував переміщення українських військових (фото)