Події
5 липня 2016
У Раді завершилось голосування по Онищенку
Нардепи проголосували за притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка.
news-image

У Верховній Раді завершилось голосування щодо долі нардепа Олександра Онищенка, передає «Є!»

Верховна Рада погодилася на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олександра Онищенка. За таке рішення проголосували 275 народних депутатів.

Також нардепи дозволили затримати народного депутата Олександра Онищенка. За відповідну постанову проголосували 265 народних депутатів.

Крім того, Верховна Рада дала згоду на арешт народного депутата Олександра Онищенка. За відповідну постанову проголосували 263 народних депутатів.

Нагадаємо, О. Онищенко підозрюється у тому, що в період із січня 2013 року по січень 2016 року вчинив низку кримінальних правопорушень проти громадської безпеки, власності та у сфері службової діяльності. Створив злочинну організацію з метою вчинення особливо тяжкого злочину – заволодіння чужим майном в особливо великому розмірі, до складу якої у різний період часу входило 20 осіб, а також інші невстановлені досудовим слідством особи, у тому числі із числа службових осіб ПАТ «Укргазвидобування».

Метою діяльності цієї злочинної організації було незаконне заволодіння грошовими коштами, отриманими від реалізації природного газу, видобутого операторами спільної діяльності товариств за договорами про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування».

Загалом, внаслідок протиправних дій О. Онищенка та підконтрольної йому злочинної організації, через реалізацію заздалегідь розробленого злочинного плану, вказаними особами було привласнено грошові кошти ПАТ «Укргазвидобування» у сумі понад 1,6 млрд грн, чим завдано шкоди державним інтересам на вказану суму.

НАБУ здійснюється досудове розслідування, а Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою Генеральної прокуратури України – процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) КК України.

   
Читайте також: Онищенко виїхав з України