Суспільство
5 липня 2016
Колишній нелегал, що втік в Італію від злиднів, винайшов унікальний старт-ап і заробив 25 мільйонів євро
Хлопець потрапив в італію у віці 16 років.
news-image

Видання "Corriere della Sera" розповіло світу історію Улжaна Шарка, 24-річного мільйонера, який прибув до Італії у 16 років по морю разом з іншими нелегалами, передає «Є!»

Улжaн Шарка прибув до Італії у 16 років, він втік з Албанії, де бачив лише війну, злидні і страждання.

Хлопець завжди мріяв жити в Лондоні, куди і мав намір відправитися, опинившись на території Італії, однак в Мілані його затримала поліція.

Улжaна відправили в співтовариство для неповнолітніх нелегалів. Це був 2008 рік.

Шарка, однак, не став безглуздо існувати на допомогу держави: він попросив служби допомоги мігрантам знайти йому будь-яку роботу. Хлопець працював абсолютно безкоштовно то барменом, то продавцем, то клерком в комп'ютерному магазині і продовжував вивчати самостійно дисципліну, яка його завжди захоплювала: інформатику.

Пізніше, через 7 років, зарекомендувавши себе як відповідальний працівник і отримавши дозвіл на проживання, Шарка створив старт-ап iGenius, недавно визнаний на фестивалі старт-апів в Ліоні як один з найперспективніших у світі і отримав фінансування  у розмірі 2,5 млн євро.

Вісім місяців тому Улжaн працював один, тепер у нього є команда з 25 фахівців, які працюють на нього, в основному, інженери.

Додаток, створений Шарком, революціонізує світ цифрового маркетингу і має такий же потенціал, на думку експертів, як Facebook. Програмне забезпечення миттєво зчитує дані, що з'являються в соціальних мережах, обробляє їх, а потім рекомендує компаніям, як поліпшити свої маркетингові платформи.

Відзначимо, що це програмне забезпечення, яке отримало ім'я "Crystal", навіть до офіційного запуску додатка замовили вже  десятки гігантів реклами.

Читайте також: Італієць відкрив бізнес з продажу консервованого повітря Ібіци