Події
6 липня 2016
У Кремлі прокоментували поведінку російських футболістів у барі Монако
Прес-секретар президента РФ підкреслив, що Путін в курсі цієї історії.
news-image

У Кремлі вважають проявом "марнославного неподобства" поведінку російських футболістів Павла Мамаєва і Олександра Кокоріна. Про це журналістам заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Нагадаємо, у вівторок, 5 липня, портал Life.ru поширив інформацію, що футболісти збірної Росії Кокорін і Мамаєв витратили 250 тисяч євро на шампанське в Монако, пригощаючи відвідувачів нічного клубу Twiga. Пізніше Кокорін повідомив, що вони були на вечірці, але не оплачували її. Кокорін, який виступає за "Зеніт", був переведений в "Зеніт-2", а Мамаєв, який є гравцем "Краснодара", - в молодіжну команду свого клубу. Також футболісти були оштрафовані.

Про ексцес чули всі, включаючи президента (РФ Володимира Путіна). Це отримало широке медійне освячення, широкий суспільний відгук, - сказав представник Кремля.

Втім, він закликав ЗМІ в цій історії бути обережними "і спочатку визначитися - все-таки було це марнолюбне неподобство оплачено нашими футболістами або кимось іншим".

Тут якось голослівно просто кидати каміння дуже легко. Але все-таки потрібно точно розуміти: ось ці хвастощі - це були їх хвастощі, або інших товаришів, - уклав Пєсков.

При цьому, продовжив він, якщо вечірку оплачували самі футболісти, "Бог їм суддя".

Звичайно ж, президент в курсі, як і всі, - ще раз підкреслив Пєсков.


Разом з тим, коментуючи можливість обмеження зарплат російських футболістів, Пєсков підкреслив, що "це питання не може обговорюватися і не повинно обговорюватися в Кремлі, тим більше на рівні глави держави".

Читайте також: Російські клуби застосовують дисциплінарні заходи до футболістів Мамаєва і Кокоріна за вечірку з шампанським