Київ
6 липня 2016
Заступник Кличка повідомив, куди дівається львівське сміття
Петро Пантелеєв запевнив, що львівське сміття на столичних полігонах не захоронюється.
news-image

На сьогодні Київ прийняв майже 3 тисячі тонн львівських відходів, які були відсортовані та спалені на заводі «Енергія». Жодна тонна сміття, яку приймає Київ, не захоронюється на полігонах. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає «Є!»

Він також наголосив, що питання розміщення львівського сміття поблизу сіл Крюківщина й Тарасівка слід адресувати керівництву населених пунктів і підприємствам, які відповідають за функціонування зазначених полігонів.

На жоден зі столичних полігонів – ані на №5, ані на №6 – львівське сміття не відвозиться. Є лише два шляхи для відходів зі Львова – сортування та спалення на «Енергії». Екологічних наслідків це для міста не несе, адже сьогодні на заводі рівень забруднень у результаті спалення сміття не перевищує гранично допустимих норм, – запевнив Петро Пантелеєв.

Він також наголосив, що Київ поступово зменшує кількість відходів, які привозитимуть зі Львова. Відсьогодні в середньому до столиці прибуває вже 100 тонн сміття.

Приймати відходи Київ зможе лише до кінця липня. І ми мали чітку домовленість із львівським муніципалітетом саме з урахуванням цих термінів. З першого серпня на заводі «Енергія» розпочнеться плановий ремонт обладнання, тому до цієї дати Львів повинен знайти інші місця для утилізації відходів, – зазначив заступник голови КМДА.

 

Читайте також: У Київі вивчають голландський досвід, щоб впровадити концепцію нульової смертності в ДТП