Київ
7 липня 2016
Кличко вручив Джамалі відзнаку почесної громадянки столиці
Вручення відбулося на засіданні Київради.
news-image

Сьогодні під час пленарного засідання Київської міської ради мер столиці Віталій Кличко вручив переможниці пісенного конкурсу “Євробачення-2016” Сусанні Джамаладіновій відзнаку “Почесний громадянин міста Києва”, передає «Є!»

Я дуже вдячна вам за цю відзнаку. Це велика честь бути почесним громадянином Києва. Я і надалі намагатимусь прославляти наше місто як культурну столицю України, і показувати, які в нас дивовижні, талановиті, чудові люди, справжні європейці, — зазначила Джамала.

Як відомо, Джамала бере участь у сольних концертах з 16 років. У 1992 році співачка стає лауреатом музичного дитячого конкурсу "Зоряний дощ". Була солісткою вокального квінтету Beauty Band. Лауреат Міжнародного конкурсу "1 Concorso Europeo Amici della musica" (Італія). У 2009 році брала участь у Міжнародному конкурсі молодих виконавців популярної пісні "Нова хвиля-2009". Розділила перше місце з учасником з Індонезії. У травні 2016 року Джамала виграла національний відбір на Євробачення 2016 з авторською піснею "1944", яка присвячена депортації кримськотатарського народу.

Читайте також: У машиністів Київського фунікулера - нова форма (фото)