Події
7 липня 2016
Надія Савченко прибула у Сейм Польщі, щоб подякувати полякам
Льотчиця зазначила. що добре розуміє польську мову.
news-image

Українська льотчиця та депутат Верховної Ради України Надія Савченко, котра сьогодні, 7 липня, прийшла до Сейму Польщі, наголосила, що приїхала до Польщі, аби подякувати польським друзям за підтримку та допомогу у звільненні її з російської неволі, передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

У четвер вранці Надія Савченко зустрілася з віце-спікером Сейму Ришардом Терлецьким (Право і справедливість). Вона розповіла, що приїхала до Польщі на запрошення осіб, котрі посприяли у звільненні її з російської в’язниці, і які продовжують допомагати іншим, котрі залишаються у російській неволі.

Я приїхала до Польщі, аби подякувати, аби роз’яснити ситуацію, я хотіла би сказати усім моїм польським друзям: дякую за підтримку, - наголосила Савченко.

Як додала, вона дуже добре розуміє польську мову.

Коли я була у в’язниці, то отримувала з Польщі листи підтримки. Я читала їх по-польськи, маю ще проблеми зі спілкуванням польською, але гадаю, що я подолаю також цей бар'єр, - зазначила українська льотчиця.

При цьому вона не відповіла на більш детальні питання журналістів, а повідомила, що за кілька годин відбудеться прес-конференція за її участю.

Савченко у парламентській залі привітав спікер Сейму Марек Кухцінський.

Ми радіємо, що Ви з нами, на волі, - сказав він.

Сьогодні, 7 липня, Савченко зустрінеться також із представниками польсько-української парламентської групи. Нагадаємо, у березні польські депутати одноголосно прийняли резолюцію у справі Савченко. Сейм рішуче вимагав негайного звільнення Росією української льотчиці та висловив глибоке занепокоєння її станом здоров’я.

Нагадаємо також, що наприкінці червня у Любліні Надія Савченко була удостоєна нагороди «Орел» Яна Карського за «міцність духу в боротьбі за людську гідність та честь». Тоді ж вона закликала до взаємного прощення кривд між поляками та українцями та до побудови дружніх взаємин.  

Читайте також: Лазаренко живе в Каліфорнії з молодою дружиною і хоче отримати притулок в США