Політика
8 липня 2016
У МЗС прокоментували резолюцію Кіпру щодо скасування санкцій проти Росії
Палата представників Республіки Кіпр ухвалила резолюцію з пропозиціями скасувати санкції проти Росії.
news-image

МЗС України засудило ухвалення 7 липня Палатою представників Республіки Кіпр резолюції з пропозиціями скасувати санкції проти Росії, передає «Є!»

Попри те, що сама резолюція не має юридично зобов’язуючого характеру, сам факт її ухвалення викликає стурбованість. Він свідчить про нехтування окремими кіпрськими депутатами основоположними принципами міждержавних відносин, основаних на міжнародному праві, - йдеться у коментарі МЗС.

У дипломатичному відомстві вважають, що така позиція кіпрських депутатів є  опосередкованою підтримкою дій агресора та нагадали, що недавні рішення ЄС  продовжити санкції проти Російської Федерації вкотре засвідчили єдність європейської демократичної спільноти у засудженні агресії  Кремля.  

Розраховуємо на те, що Уряд Республіки Кіпр, який підтримав зазначене рішення Європейського Союзу, твердо залишатиметься на позиціях міжнародного права та поваги до європейських цінностей і надалі підтримуватиме міжнародні зусилля з метою припинення агресії РФ щодо України, - наголосили у МЗС України.
Читайте також: Бойовики 56 разів обстріляли підрозділи ЗСУ