Київ
8 липня 2016
Вночі Кличко презентував проект освітлення пішохідних переходів (фото)
Пілотний об’єкт розташований у Святошинському районі.
news-image

До кінця року на 260-ти пішохідних переходах міста буде встановлене освітлення, яке працюватиме у нічний час. Про це під час презентації проекту освітлення пішохідних переходів та інспекції пілотного об’єкту у Святошинському районі заявив мер Києва Віталій Кличко, передає «Є!»

Сьогодні ми презентуємо проект встановлення освітлення пішохідних переходів, яке працюватиме у нічний час. І першим освітлення отримав перехід на вулиці Туполєва. Це пілотний проект і я запропонував внести деякі корективи, зокрема, облаштувати підвищений перехід, який змусить водіїв знижувати швидкість. Ця система добре себе зарекомендувала, і вона відповідає сучасним європейським стандартам безпеки пішоходів, – наголосив мер столиці.

Він зазначив, що новий перехід обладнаний лампами, які живляться від сонячних батарей.

Ця сучасна технологія дозволяє нам зробити освітлення навіть там, де є проблеми з підведенням електромереж, – зауважив Віталій Кличко та підкреслив, що на реалізацію проекту міська влада виділила 20 мільйонів гривень.
До кінця року освітлення буде на близько 260-ти пішохідних переходах в усіх районах столиці. Це, перш за все, – безпека киян. Бо сьогодні є чимало випадків дорожньо-транспортних пригод, в яких постраждали пішоходи на нерегульованих пішохідних переходах. І основна причина – недостатнє вуличне освітлення переходів у нічний час, – зауважив Віталій Кличко.

Мер Києва додав, що при формуванні переліку переходів, де буде встановлене освітлення, була врахована інформація щодо аварійності на пішохідних переходах.