Світ
8 липня 2016
Йозеф Блаттер хворий на рак шкіри, лікарі видалили йому частину лівого вуха
Операція була проведена в одній з клінік Цюріха.
news-image

Колишній президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозеф Блаттер переніс операцію з приводу раку шкіри, лікарі видалили йому частину лівого вуха. Про це повідомляє швейцарська газета Blick, передає «Є!»

Операція була проведена 80-річному Блаттеру в середу в одній з клінік Цюріха.

Зло переможене. Боротьба триває, - сказав Блаттер після операції.

Нагадаємо, Блаттер і президент Союзу європейський футбольних асоціацій (УЄФА) Мішель Платіні в кінці грудня минулого року були відсторонені комітетом з етики ФІФА від футбольної діяльності на вісім років. Підставою для відсторонення чиновників стало переведення Блаттером 2 млн швейцарських франків з коштів ФІФА на рахунки Платіні в 2011 році. Згодом апеляційний комітет ФІФА скоротив дискваліфікацію Блаттера і Платіні до шести років. Пізніше Спортивний арбітражний суд (КАС) ще скоротив термін відсторонення Платіні до чотирьох років, апеляція Блаттера буде розглянута 25 серпня.

Блаттер чотири рази переобирався главою ФІФА - в 2002, 2007, 2011 і 2015 роках. Через три дні після свого останнього переобрання, він виступив із заявою про відхід зі свого поста. Виною тому став найбільший корупційний скандал в історії ФІФА. 26 лютого новим президентом організації був обраний Джанні Інфантіно, а у ФІФА почалися серйозні реформи.

Читайте також: Російський футболист вибачився перед уболівальниками за вечірку в Монако