Світ
12 липня 2016
Девід Кемерон оголосив про відставку та заспівав у прямому ефірі (відео)
Сьогодні Кемерон востаннє очолить засідання Кабміну.
news-image

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заспівав у прямому ефірі. Кумедний інцидент відбувся у понеділок, 11 липня, після того, як Кемерон оголив, що йде з посади, передає The Guardian, повідомляє «Є!» із посиланням на ТСН.

Прем'єр повідомив журналістам, що востаннє очолить засідання Кабміну у вівторок та направився до дверей. Забувши про увімкнений мікрофон, Кемерон промугикав собі під ніс якусь пісеньку та зайшов до будинку.

Нагадаємо, що новим прем'єр-міністром Сполученого Королівства стане глава МВС Тереза Мей. Це стало очевидним після того, як з гонки за пост лідера консерваторів вийшла її єдина суперниця — Андреа Ледсом. Мей хоче уникнути дев'ятитижневої передвиборної кампанії, яка нині не відповідає інтересам Британії. Політик користується підтримкою понад 60 відсотків парламентаріїв-консерваторів і зможе сформувати уряд. Тепер для вступу Мей на посаду необхідно її офіційне затвердження королевою. Єлизавета II знаходиться зараз в Шотландії, але вже 12 липня повернеться в Лондон. Передача повноважень від Кемерона до Мей пройде, як очікується, у другій половині дня в середу, 13 липня.

Читайте також: СБУ оприлюднило відео із російським війсковим, затриманим біля Троїцького