Наноакумулятор дозволить заряджати мобільний за 30 секунд
Невелика компанія з Ізраїлю повідомила, що змінить на краще життя мільйонів користувачів мобільних пристроїв.
news-image

Потрібно терміново подзвонити або хочеться послухати музику - але телефон сів. З цією невдачею стикаються щодня мільйони людей по всьому світу. Одні розробники ламають голову над тим, як збільшити обсяг акумулятора. А інші в цей час прагнуть просто збільшити швидкість його зарядки. Інженери і хіміки з компанії StoreDot кажуть, що це їм вдалося. За словами вчених, винайдена ними біобатарея для смартфона заряджається всього за 30 секунд.

В основі технології - нанодоти, біоорганічні молекули сімейства пептидів, їх використовують для зберігання інформації та енергії. Завдяки їм пристрій миттєво поглинає енергію і довго утримує її.

«Це нові матеріали, тільки що розроблені. Ми створюємо нову молекулу, яку можна оптимально використовувати в певній сфері застосування, наприклад, в батарейках. Тобто, замість того, щоб шукати вакцину проти вірусу, як в біотехнології, ми беремо ту ж методологію і просто шукаємо найкращу молекулу, яка підійде для батарей », - повідомив Дорон Майерсдорф, засновник та директор компанії

Стартап вже получив 48 мільйонів доларів від інвесторів, серед яких - азіатська компанія-виробник мобільних телефонів і російський бізнесмен Роман Абрамович.

Поки що наноакумулятор виглядає досить громіздко і його заряду вистачає лише на кілька годин роботи. Але інженери збираються його покращувати. Масове виробництво і вихід на ринок планується на 2016 рік.