Світ
14 липня 2016
ФБР закрило справу про легендарний злочин, що розслідували 45 років
Правоохоронці так і не змогли вийти на слід злочинця, який викрав пасажирський літак і отримав $ 200 тис. викупу.
news-image

ФБР припинило розслідування гучної справи злочинця Д. Б. Купера, якому в 1971 році вдалося захопити літак американських авіаліній з пасажирами на борту, отримати викуп за звільнення заручників і безслідно зникнути. Як повідомляється на офіційному сайті бюро, таке рішення прийнято після 45 років безуспішних пошуків, передає «Є!»

Слідство у цій справі так і не принесло відчутних результатів.

Агенти ФБР опитали сотні свідків і зібрали безліч доказів. В останні десятиліття слідчі застосовували найсучасніші досягнення техніки в розслідуванні, але так і не змогли вийти на слід злочинця.

Є версія, що Купер - це псевдонім.

Особистість викрадача до сих пір не встановлена, невідомо навіть, чи був він громадянином США.

Як відомо, у листопаді 1971 року чоловік, якому, за описом свідків, було на вигляд близько 40 років, назвавшись Д.Б. Купером, зійшов на борт Boeing 727-100 авіакомпанії Northwest Airlines, що здійснювала рейс з Портленда в Сіетл. Під час польоту він передав стюардесі Флоренції Шафнер записку, в якій повідомив, що в його сумці знаходиться бомба, а літак захоплений. У ній же були викладені і вимоги загарбника: чотири парашути, заправка літака і $ 200 тис. в обмін на життя заручників.

Щоб продемонструвати стюардесі, що погрози - не блеф, Купер показав їй вміст сумки: там знаходилися вісім червоних циліндрів, з'єднаних проводами і підключених до батареї.

Влада вирішила співпрацювати з викрадачем і виконати його умови.

Як тільки лайнер приземлився в аеропорту Сіетла, його заправили, а викрадачеві передали гроші і парашути. Після цього Купер відпустив 36 пасажирів, залишивши в літаку екіпаж і наказавши йому летіти в Мексику на низькій швидкості і мінімальній висоті. Коли літак піднявся в небо, Купер замкнув екіпаж у кабіні. З тих пір, ніхто з учасників подій його більше не бачив, і про його подальші дії нічого невідомо.

За версією слідства, залишившись в салоні, злочинець відкрив двері в хвостовій частині лайнера, про що просигналили датчики в кабіні пілотів, і вистрибнув з парашутом. Екіпаж благополучно посадив Boeing в аеропорту міста Ріно.

Спецслужби обшукали літак, але ні Купера, ні бомби, ні грошей не виявили.

За свідченням стюардеси Шафнер, з якої Купер вів переговори, він не був схожий на поширений в ті роки стереотип викрадача літаків. За її словами, чоловік був дуже ввічливий і говорив грамотно.

В цілому він здавався досить приємною людиною, - згадувала про нього інша стюардеса, Тіна Маклоу.

Своєю чергою, у ФБР відзначають, що Купер готувався до злочину дуже ретельно і мав серйозні знання в області авіації. Зокрема, сів на борт Boeing 727-100 тому, що розташування двигунів і двері в хвостовій частині літака дозволяли без ризику для життя зробити стрибок з парашутом. Крім того, лайнер міг літати на невеликій швидкості. Проте, проаналізувавши всі наявні дані, слідство все ж вважає, що Купер не міг зробити успішний стрибок. З чотирьох наявних парашутів, він вибрав найпримітивніший, яким не можна було керувати в повітрі. Крім цього, погодні умови були вкрай несприятливі для стрибка: ніч, хмарність та дощ. На висоті польоту температура опустилася нижче 50 градусів, а швидкість вітру становила понад 300 км /год.

У 1980 році в руки слідчих потрапили докази, які побічно свідчать про те, що Купер все ж загинув. Тоді на березі річки Колумбія в штаті Вашингтон були виявлені пачки доларових банкнот на загальну суму $ 5,8 тис. Перевіривши номера знайдених купюр, слідчі встановили, що це були гроші з тих самих $ 200 тис., що отримав загарбник літака. Однак ні тіла злочинця, ні використаний ним парашут, ні решту грошей так і не знайшли.

Завдяки широкій популярності, справа Купера увійшла в національну культуру США, знайшовши відображення в кінематографі, літературі та музиці.

Читайте також: Стало відомо, де відпочиває найбагатший чоловік Росії