Суспільство
15 липня 2016
Онищенко продав у Німеччині своїх елітних коней
Український мільйонер протягом останніх десяти років витратив мільйони євро, скуповуючи по всій Європі найкращих коней для своєї зіркової команди.
news-image

Депутат Олександр Онищенко, який переховується від слідства, продав своїх елітних коней у Німеччині, повідомляє Bild. Так він намагається врятувати участь української збірної в Олімпіаді, пише видання, передає «Є!» із посиланням на DW

Відомий німецький коняр і колишній тренер української збірної з кінного спорту Пауль Шокемеле купив близько 40 елітних коней у депутата-втікача Олександра Онищенка, повідомляє газета. Український мільйонер протягом останніх десяти років витратив мільйони євро, скуповуючи по всій Європі найкращих коней для своєї зіркової команди.

Шокемеле, торговець конями і старий друг Онищенка, купив тварин, аби врятувати їх від арешту. Арешт майна українського мільйонера можливий у будь-який момент з огляду на те, що Національне антикорупційне бюро України підозрює його у незаконному збагаченні.

Німецький коняр, пише Bild, провернув оборудку зі своїм українським другом, аби не ставити під загрозу участь в Олімпійських іграх у Ріо створеної Онищенком у Німеччині команди з кінного спорту, яка виступає під прапором України. До її складу входять, зокрема, імениті німці Ульріх Кірхгофф, переможець Олімпіади в Атланті, а також триразовий чемпіон Німеччини Рене Теббель.

Сам Онищенко, вочевидь, на Олімпіаду не поїде. Після зняття з нього депутатської недоторканості він переховується від слідства у невстановленому місці.

Нез'ясованими залишаються обставини купівлі коней, зокрема, місце укладення і сума відповідної угоди.

Умовою участі команди в Олімпіаді під українським прапором є реєстрація коней в Україні чи на українського власника. Bild зазначає, що цю вимогу дотримано, оскільки у міжнародній профільній федерації FEI Теббель і Кірхгофф зареєстровані як українці. Водночас вони, разом із Шокемеле, стали співвласниками коней, пише видання.

Ми вже рік радіємо участі в Олімпіаді. Якби це не вийшло, це було би для мене ударом, - зазначив Кірхгофф у розмові з Bild.
Читайте також: На хабарі викрито посадовця Харківської міськради