Суспільство
21 липня 2016
ОУНівці вирішили не пропускати до Києва ходу Московського патріархату
В організації вважають, що мета хресної ходи - нагадати українцям, що "Україна є колонією імперської Москви".
news-image

Штаб оборони Києва, в якій увійшло вісім громадських організацій, політична партія та декілька добровольчих формувань, прийняв рішення не пустити хресну ходу Московського патріархату у столицю. Про це йдеться в заявіі на сайті ОУН, передає «Є!»

Повідомляєтся, що за ініціативи Добровольчого руху ОУН було утворено Штаб оборони Києва.

Нагадуємо: на Київ насуває так звана "хода за мир", ініційована московським патріархатом. В цій ході беруть участь відверті колаборанти на службі у Кремля, які йдуть до Печерської лаври "молитись" за перемогу Росії.

В часі діючої війни на Сході це - чергова провокація, ініційована країною-агресором, мета якої - нагадати українцям, що Україна все ще є колонією імперської Москви. Мовляв, на Сході країни ми вас змушуємо до "братерства" збройним батогом, а в центрі підкинемо вам пряник у вигляді примусово нав`язаної "мирної ходи".

Кінцева мета - знову надягнути Україні московські кайдани з Сибіром, Колимою, голодомором та репресіями, - йдеться в заяві.

Повідомляється, що штаб оборони Києва прийняв рішення не пустити хресну ходу у столицю. Для цього 23 липня буде встановлено два наметових містечка:  на Житомирській трасі та у м. Бориспіль.

Також ОУНівці звернулися до СБУ, МВС, мера Києва В.Кличка з вимогою "зупинити московський шабаш".

Наші плани - завадити окупанту зайти в Київ, бо знаємо: спершу йде московский патріархат, а потім московські танки, гради, важка артелерія, - йдеться в заяві.

Зазначається, що наметові містечка стоятимуть до 27 липня.

Читайте також: Мер Ірпеня вважає, що обшуки - це помста