Події
21 липня 2016
У Польщі затримали українського власника найбільшого torrent-сервісу
Чоловік є власником інтернет-сайту, де можна безкоштовно скачувати матеріали.
news-image

Прокуратура США заявила, що в Польщі затримано 30-річного українця Артема Вауліна. Це власник інтернет-сайту Kickass Torrents (сайт, на якому можна безкоштовно завантажувати матеріали). Чоловіка звинувачено у порушенні авторських прав, передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

Американський суд очікує швидкої екстрадиції українця в США, де обвинувачений постане перед судом.

Як зазначила заступник генерального прокурора США Леслі Колдвелл, ховаючись від правосуддя, Ваулін користувався серверами в різних країнах світу і переносив домени, як тільки проти нього починали відкривати провадження.

Арешт власника BitTorrent-сайту в Польщі доводить, що кіберзлочинець може бігти, але не може втекти від правосуддя, - сказала представниця американської прокуратури.

Проти Вауліна відкрито кілька справ в США. Звинувачення стосуються порушення авторських прав і відмивання грошей.

За оцінкою прокуратури США, через дії Вауліна, який у 2008 році в системі BitTorrent нелегально поширив сотні мільйонів файлів з фільмами, музикою, іграми та програмами, власники авторських прав втратили близько 1 млрд доларів.

Сайт Kickass Torrents щомісяця відвідують до 50 млн користувачів, що дозволяє йому займати 69-е місце в рейтингу найбільш популярних Інтернет-адрес в світі.

Читайте також: ЗМІ дізналися, кому Вінсент Ван Гог віддав відрізане вухо