Світ
4 грудня 2014
Справу про крушіння MH17 веде найкращий адвокат
Вісім сімей, які втратили своїх рідних внаслідок катастрофи літака Malaysia Airlines, готуються подати позов до суду
news-image

Нагадаємо, що трагедія відбулася 17 липня над територією Донецької області, яка контролюється бойовиками. Як повідомляє ednist.info  із посиланням на матеріали Сари Дін dailymail.co.uk, вести цю справу буде авіаційний адвокат Джеррі Скіннер. Зараз він готується подати позов до Європейського суду з прав людини на Росію, Україну, Малайзію та Malaysia Airlines.

Колись Скіннер домігся від Лівії мільйонних компенсацій для родичів загиблих в авіакатастрофі над Локербі в 1988 році. У липні він вперше розповів  Sydney Morning Herald, що потенційно зможе досягти мільйонних компенсацій у справі MH17 для родичів загиблих. Він також повідомив, що в цьому випадку треба діяти творчо, адже ця справа занадто велика та складна для судової системи, щоб вона впоралась з нею самостійно. До того ж, вона стосується людей, які не поступляться судовій системі – росіян та українців.

 На думку адвоката, основними учасниками э, ймовірно, росіяни та їх союзники, а також Malaysia Airlines. За те, що відбулося вони несуть  велику відповідальність. Скіннер додав, що він подасть "дуже широкий" позов проти Росії,  України, Малайзії та авіаперевізника, як тільки отримує деяку остаточну інформацію від Голландської ради з  безпеки.

Слід також зазначити, що Malaysia Airlines вже пообіцяла виплатити компенсацію сім’ям загиблих і несе відповідальність за виплату близько $ 180 000 за кожного загиблого.