Київ
25 липня 2016
У Києві в процесі ходи мітингуючих вкладників сталася сутичка
Наразі конфлікт вирішено, колона продовжила рух.
news-image

В процесі ходи мітингуючих у Києві вкладників сталася невелика сутичка. Про це повідомляє кореспондент телеканалу "112 Україна", передає «Є!»

Це сталося у момент, коли чоловік вирішив встановити намет прямо на дорозі.

До нього підійшли правоохоронці, попросили, щоб він прибрав цей намет, і таким чином відбулося зіткнення, - повідомляє кореспондент.

Зазначається, що наразі конфлікт вирішено, і людей попросили продовжити свій рух далі до НБУ.

Як повідомлялося, під будинком ФГВФО зібралося близько 200 вкладників ліквідованих банків, які вимагають повернення грошей.

Зазначимо, за даними Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), в червні на рахунки банків, які ліквідуються, надійшло 466,8 млн грн. З них 291,9 млн грн отримали від погашення кредитів позичальниками, 166,2 млн грн - від продажу активів ліквідованих банків і майже 8,7 млн грн отримали в якості орендної плати.

За перше півріччя загальна сума надходжень в ліквідовані банки склала 3,68 млрд грн: 2,29 млрд грн отримали від погашення кредитів, 1,33 млрд грн - від продажу активів і 47,6 млн грн - від оренди.

Нагадаємо, НБУ визнав "Банк Михайловський" неплатоспроможним у травні цього року. Потім на місяць була введена тимчасова адміністрація. Раніше повідомлялося, що ФГВФО починає виплати вкладникам з 18 липня.