Резонанс
26 липня 2016
Учасники Хресної ходи УПЦ (МП) продовжили рух до Києва
"Ходоків" зі сходу України відвідав нардеп від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський.
news-image

Учасники хресної ходи УПЦ (МП) на Житомирській трасі продовжують рух до Києва, повідомило LB.ua, передає «Є!»

Після відмови від пропозиції голови Нацполіції Хатії Деканоїдзе пересісти в автобуси, рух їм заблокували поліція. Проте учасники ходи вирішили йти в обхід поліцейських автобусів.

Після цього автобуси роз'їхалися, і учасники ходу пішли по трасі.

Близько 16:25 у с. Капітанівка колону зустріли 500 осіб, які прибули з Києва на транспорті. Вони з’єдналися, щоб далі йти разом в столицю.

У Капітанівці ходу знову зупинила поліція для перевірки траси щодо можливого замінування. Перевірка тривала близько півгодини.

О 16:50 колона продовжила рух.

Тим часом,  учасники хресної ходи, які прямували зі сходу України, зупинилися, щоб відпочити в селі Велика Олександрівка на території каплиці. До них приїхав нардеп від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський, повідомило Еспресо.tv.

Нагадаємо, у вівторок кінологи Національної поліції виявили на узбіччі дороги на шляху слідування хресної ходи Московського патріархату в Києво-Святошинському районі Київської області два муляжі вибухових пристроїв і дві закладки бойових гранат з димовими шашками. Після цього міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що через це силовики заблокували рух хресної ходи до Києва.  

Читайте також: Силовики заблокували Хресну ходу під Києвом