Резонанс
27 липня 2016
На Європейську площу вже прибули противники Хресної ходи
Усі проходи і проїзди на Європейську площу в центрі Києва перекриті.
news-image

На Європейській площі у Києві вже є противники учасників «хресної ходи» УПЦ МП, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Зазначається, що двоє чоловіків старшого віку стоять на сходах Українського дому і тримають невеликий саморобний банер з написом "П'ята колона".

У одного з чоловіків у руках також прапор України.

Крім того, на сходах перед Українським домом перебуває близько 50 паломників. Вони тримають в руках таблички, на яких вказані назви населених пунктів, з яких вони приїхали. Зокрема, це міста: Хуст, Чернівці, Кривий Ріг, Бердянськ, Дніпро та інші.

Усі проходи і проїзди на Європейську площу в центрі Києва перекриті металевими сітками у зв'язку із "хресною ходою" УПЦ МП.

Як повідомлялося, сьогодні зранку начальник Головного управління Національної поліції Києва Андрій Крищенко заявив, що до охорони правопорядку в столиці під час "хресної ходи" залучили 6 тис. силовиків.

"Хресна хода", організована УПЦ МП, стартувала на початку липня у Тернопільській та Донецькій областях.

Напередодні учасники "хресної ходи" прибули до Києва, де планують сьогодні піднятися на Володимирську гірку на урочисту літургію. Після цього вони вулицею Грушевського пройдуть до Києво-Печерської лаври, в якій також запланована святкова літургія з нагоди Дня пам’яті рівноапостольного князя Київського Володимира, що відзначається 28 липня.

Читайте також: На Хрещатику через Хресну ходу встановлюють огорожу і металодетектори