Події
27 липня 2016
В Уряді визначились з кандидатурою міністра охорони здоров'я України
Уляна Супрун - американка українського походження, проживає в Україні з осені 2013 року.
news-image

Кабінет міністрів України має намір призначити заступника міністра охорони здоров'я Уляну Супрун виконуючою обов'язки міністра, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

Сьогодні ми повинні підтримати зміни в керівництві МОЗ. Ми з 1 серпня, в разі підтримки урядом, але, думаю, уряд підтримає, покладемо виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я на Уляну Супрун, - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду в середу.

Глава уряду зазначив, що від У.Супрун він очікує подання концепції реформи охорони здоров'я на найближчому засіданні Кабміну. За його словами, реформа системи охорони здоров'я критично необхідна країні.

В.Гройсман також підкреслив, що в рамках реформи необхідно приділити увагу підготовці кадрів і забезпечення лікарів.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко під час зустрічі з лікарем, волонтером, директором гуманітарних ініціатив Всесвітнього конгресу українців У.Супрун 12 липня запропонував їй стати заступником міністра охорони здоров'я. На зазначену посаду вона була призначена урядом 22 липня.

Уляна Супрун - американка українського походження, з осені 2013 року проживає в Україні. В ході Євромайдану працювала в медичній службі, з 2014 року стала директором гуманітарних ініціатив Всесвітнього конгресу українців.

У 2014 році заснувала організацію "Захист патріотів", яка проводить заняття з тактичної медицині, забезпечує українських бійців поліпшеними індивідуальними аптечками стандарту НАТО.

Про прийняття до громадянства України подружжя Уляни і Марка Супрун П.Порошенко підписав укази 11 липня 2015 року.

Раніше, в липні, представники Служби безпеки і Генеральної прокуратури України затримали за хабарництво заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина. Він відсторонений від посади.

Читайте також: «Борг Януковича ми повертати не будемо» - міністр фінансів України