Події
27 липня 2016
Юрій Луценко особисто вручив підозру судді Вищого господарського суду (відео)
За словами Генпрокурора, Віктор Швець "так довго хворів", що він вирішив прийти до нього сам.
news-image

У середу, 27 липня 2016 року, Генеральний прокурор України Юрій Луценко особисто вручив повідомлення про підозру судді Вищого господарського суду України Віктору Швецю, передає «Є!»

Зокрема, Віктор Швець підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190; ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 383; ч. 2 ст. 384 КК України, а саме у закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах; завідомо неправдивому повідомленні органу досудового розслідування про вчинення злочину, зі штучним створенням доказів обвинувачення, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб; а також у завідомо неправдивому показанні, вчиненому з корисливих мотивів.

Виконуючи вимоги кримінального процесуального законодавства щодо порядку повідомлення судді про підозру, цю процесуальну дію здійснено саме Генеральним прокурором України, - йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

Суддя Вищого господарського суду В. Швець так довго хворів і уникав ГПУ, що ГПУ прийшов до нього сам, - прокоментував подію у Фейсбуці Юрій Луценко.