Суспільство
27 липня 2016
61-річний Джон Хінклі, який вчинив замах на президента Рейгана, покине психіатричну лікарню
Він покине лікарню вже 5 серпня, більш ніж через 35 років після замаху.
news-image

Суд в США дозволив Джону Хінклі, який скоїв у 1981 році замах на президента США Рональда Рейгана, покинути психіатричну лікарню і проживати в штаті Вірджинія. Про це повідомило в середу агентство Associated Press, передає «Є!»

Суддя порахував, що 61-річний Хінклі готовий до того, щоб жити в суспільстві. Він покине лікарню вже 5 серпня, більш ніж через 35 років після замаху.

Хінклі здійснив замах на президента США Рональда Рейгана 30 березня 1981 року біля входу в готель "Хілтон" у Вашингтоні. Він зробив шість пострілів, і одна з куль рикошетом потрапила в груди президента. Важке поранення в голову отримали тоді прес-секретар глави держави Джеймс Брейді, а також співробітник Секретної служби і поліцейський.

На судовому процесі в 1982 році Хінклі були пред'явлені звинувачення по 13 пунктам. У підсумку він був визнаний неосудним у момент замаху і переведений до психіатричної лікарні.

З 1999 року йому було дозволено під наглядом залишати лікарню для зустрічей з родичами, потім режим його змісту був ще більше полегшений. Йому дозволили проводити 17 днів на місяць зі своєю матір'ю в Уільямсберг (штат Вірджинія).

В кінці квітня 2015 року він звернувся до судді з проханням про подальше пом'якшення режиму. Представник прокуратури Колін Кеннеді тоді заявив, що подальше полегшення режиму утримання Хінклі в лікарні невиправдано, оскільки існує дуже великий ризик для суспільства, але в травні суддя допустив пом'якшення умов утримання ув'язненого.

Читайте також: У Дніпрі заборонили рекламу відпочинку в окупованому Криму