Війна
28 липня 2016
У Москві незадоволені великими масштабами розкрадання російської «гуманітарної допомоги» в «ДНР»
Протягом червня зафіксовано близько 600 фактів корупції в структурних підрозділах «МВС ДНР».
news-image

На думку представників Москви, розкрадання «гуманітарної допомоги» з Росії в «ДНР» досягло настільки глобального масштабу, що наразі  "необхідна низка показових кримінальних справ і судових рішень щодо замішаних в махінаціях місцевих високих «чиновників»". Про це написав у Фейсбуці нардеп, керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчку, передає «Є!»

Зокрема, він зазначив,що у «ДНР» триває слідство у справі заступника голови «адміністрації» м.Донецька Валентина Лактіонова.

Останній був заарештований 19 липня ц.р. року за звинуваченням у махінаціях з медикаментами, які прибували з РФ у вигляді «гуманітарної допомоги». За документами дані медикаменти нібито безкоштовно роздавалися в медичних установах Донецька, тоді як в реальності реалізовувалися через аптечну мережу. Спроби покровителів Лактіонова в керівництві «ДНР» «зам'яти» цю справу зіткнулися з жорсткою позицією російських «кураторів», що вимагають жорсткого покарання даного «чиновника», - написав Тимчук.

Також нардеп повідомив, що за результатами проведеної в Донецьку «колегії МВС ДНР» було зазначено, що протягом першого півріччя ц.р. розкрито 80% вбивств, 85% злочинів з тяжкими тілесними ушкодженнями, близько 60% випадків шахрайства.

У той же час, в «закритій» частини підсумкової доповіді керівництва «МВС ДНР» відзначається зростання кількості злочинів в окупованих районах Донецької області з тенденцією подальшого загострення криміногенної ситуації, вказується на повсюдне ігнорування місцевим населенням комендантської години і низьку ефективність «правоохоронців» в цілому, причиною чого в першу чергу називається корумпованість «співробітників МВС ДНР».

Згідно з доповіддю, протягом тільки червня-2016 зафіксовано близько 600 фактів корупції в структурних підрозділах «МВС ДНР», - повідомив Тимчук.

Читайте також: Петро Порошенко закликав українські церкви дати оцінку подіям на Донбасі