Події
28 липня 2016
Депутат Думи РФ загрожує Google Maps кримінальною відповідальністю за перейменування кримських населених пунктів
У Росії незадоволені проведеною в Україні декомунізацією.
news-image

Роскомнадзор повинен негайно відреагувати на дії картографічного сервісу Google Maps, який перейменував кілька населених пунктів Криму в дусі проведеної Україною політики декомунізації. Таку думку висловив перший заступник голови комітету Держдуми з інформаційної політики Вадим Дєньгін (ЛДПР), передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Роскомнадзор повинен досить оперативно відреагувати на це. Якщо не відреагує, тоді, звичайно, я сам відправлю їм запит, - сказав Дєньгін.

На його думку, прозахідні структури (до яких Дєньгін відносить і Google - прим. ТАСС) будуть всіляко намагатися докучати Росії як державі після "законного возз'єднання з Кримом".

Як вважає Дєньгін, подібні антиросійські кроки ще будуть виявлятися в тій чи іншій формі.

У свою чергу депутат від "Єдиної Росії" Євген Федоров, який раніше неодноразово закликав перевірити Google на предмет порушень російського законодавства, пообіцяв відправити запит в Google, щоб з'ясувати мотивацію, по якій сервіс перейменував ряд назв.

Виходить, що компанія Google обманює людей. Це все одно, що вона перейменувала б Москву або Санкт-Петербург в якісь інші міста, - зазначив Федоров.
Але якщо тут є ще й політичне підґрунтя, тобто Google виконує чиєсь рішення (адже десь компанія знайшла ці назви, в якихось документах), в цьому випадку дії компанії можуть бути пов'язані з елементами сепаратизму, - попередив депутат.

За його словами, якщо Google Maps перейменував кримські населені пункти по сепаратистським мотивами, "то (за) це (загрожує) серйозна кримінальна відповідальність за пропаганду сепаратизму, і тоді в дії повинні будуть втрутитися слідчі, і тоді можна буде і Роскомнадзор підключати, і Генпрокуратуру ".