Події
28 липня 2016
Указом Путіна окупований Крим позбавлено автономії
Відтепер, згідно законодавству РФ, адміністративним центром Криму буде Ростов-на-Дону.
news-image

Згідно з указом президента РФ т.зв. Кримський федеральний округ скасовується як самостійна одиниця і входить до складу Південного федерального округу. Відповідний указ розміщено на сайті Президента РФ, передає «Є!»

В указі сказано, що це зроблено "з метою підвищення ефективності діяльності федеральних органів державної влади".

Нині до складу Південного федерального округу входять: Республіка Адигея (Адигея), Республіка Калмикія, Республіка Крим, Краснодарський край, Астраханська область, Волгоградська область, Ростовська область, місто Севастополь.

Адміністративним центром округу є Ростов-на-Дону.

Раніше стало відомо, що Путін відправив у відставку повноважного представника по так званому "Кримському федеральному округу" Олега Белавенцева. Він перейшов на аналогічну посаду в Північно-Кавказькому федеральному окрузі. Повноважним представником Путіна в об'єднаному окрузі призначений колишній генпрокурор Росії Володимир Устинов, який займав пост повпреда в ЮФО з травня 2008 року.

До складу так званого "Кримського федерального округу", утвореного 21 березня 2014 року, входили два суб'єкта федерації: Республіка Крим і місто федерального значення Севастополь.

Читайте також: Депутат Думи РФ загрожує Google Maps кримінальною відповідальністю за перейменування кримських населених пунктів