Світ
5 грудня 2014
В Ірані за «богохульні» пости в Facebook журналісту загрожує «неминуча смерть»
Іранському блогеру і фотожурналісту загрожує «неминуча смерть» за «богохульні» пости в Facebook, передала іранська правозахисна організація.
news-image
Тридцятирічний Сохеіл Арабі (سهیل عربی/ soheil arabi - ред.) був обвинувачений за образу пророка Мухаммеда ще у вересні, а в минулому місяці верховний суд Ірану виніс остаточний вирок. Тепер стало відомо, що влада вже почала приготування до страти журналіста.

Арабі і його дружина були арештовані в листопаді минулого року. Дружина незабаром була відпущена, а блогер був переведений у відому тегеранську в'язницю Ельвін, де він тримався за суворою охороною, піддавався жорстоким допитам і не мав можливості побачитися з адвокатом, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Суд відмовився враховувати показання обвинуваченого, який наполягав на тому, що в момент скоєння злочину знаходився в «поганому психологічному стані». Крім того, блогер заявляв, що написав скандальний пост не сам, лише скопіював його в соціальній мережі.

Адвокат Арабі заявив, що серед інших звинувачень, верховний суд також незаконно інкримінував його клієнту «моральний занепад». Цей пункт звинувачень повністю виключає можливість помилування або амністії.