Війна
28 липня 2016
Геращенко повідомив, скільки російських солдат воювало на території України
Певні цифри були знайдені волонтерами проекту "Миротворець" в поштовій скриньці керівника прес-служби "ДНР".
news-image

На території України воювало 50 тисяч громадян Російської Федерації. Про це написав у Фейсбуці нардеп Антон Геращенко, передає «Є!»

Він зазначив,  що це документальний факт, знайдений волонтерами проекту "Миротворець" в поштовій скриньці росіянки Марії Коляди, яка виконує функції керівника прес-служби терористичної організації "ДНР".

Було виявлено лист від імені колишнього так званого "Прем'єр Міністра" "ДНР", громадянина Росії Олександра Бородая Єпископу Орехово-Зуєвському Пантелеймону з проханням про надання допомоги російським бойовикам, які брали участь в боях на Донбасі. У цьому листі чорним по білому зазначено, що в боях проти України взяли участь понад 50 тисяч громадян РФ, - написав нардеп.

На думку Геращенка, ця цифра близька до реальності.

Переписка російських шпигунів і їх пособників в сепаратистських анклавах ДНР / ЛНР, розкрита волонтерами проекту "Миротворець", є цінним джерелом для роботи українських та зарубіжних спецслужб, і рано чи пізно це стане доказами на судових процесах.

На сьогодні в базі даних "Миротворця" містяться відомості про 18 200 російських громадян, які брали участь у війні проти України, - повідомив Геращенко.

Читайте також: Чубаров пояснив, що означає віднесення Криму до складу Південного Федерального округу