Події
29 липня 2016
Google знову перейменував Крим
Google повернув колишні назви у Криму.
news-image

Компанія Google повернула колишні назви населених пунктів Криму на своїх онлайн-картах як на російській, так і на українській версіях, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.

Зазначимо, що при введенні кримськотатарської назви населеного пункту Google знаходить запит, але з колишньою назвою.

Нагадаємо, 12 травня Верховна Рада перейменувала 75 населених пунктів і районів на кримському півострові - їм повернули кримськотатарські назви. Згідно з постановою, зокрема, в Криму перейменований Кіровський район в Іслямтерецький район, Красноперекопський район став Перекопським, місто Красноперекопськ перейменоване в місто Яни Капу.

27 липня повідомлялося, що Google "декомунізував" назви в Криму на своїх онлайн-картах. Незважаючи на те, що російські користувачі бачать Крим у складі Росії, на їхніх картах також з'явилися нові назви. Однак перейменовані були не всі назви, про які йдеться в постанові українського парламенту. Так, на карті залишалися селища Радянське, Ларине, Калініне і інші. Перейменування кримських населених пунктів в російській версії Google Maps викликало бурхливе обурення російських політиків, і компанія пообіцяла повернути колишні назви Криму.