Світ
1 серпня 2016
Губернатором Токіо уперше стала жінка
Головним завданням пані Коіке стане подолання фінансових проблем, що шкодять підготовці до 2020 Олімпійських змагань у Токіо.
news-image

Колишню міністра оборони Японії Юріко Коіке обрали новим губернатором Токіо - таким чином вона стала першою жінкою-очільником японської столиці, передає «Є!» із посиланням на ВВС.

Пані Коіке, що висувалася як незалежний кандидат, зі значним відривом обігнала суперників на недільних виборах.

Вона здобула 2,9 млн голосів виборців, тоді як її найближчі суперники - політик Ніроя Масуда і журналіст Сунтаро Торігое - отримали 1,9 млн і 1,3 млн голосів відповідно.

Я вестиму політику Токіо безпрецедентним чином, це буде Токіо, якого ви ще ніколи не бачили, - заявила 64-річна Коіке після перемоги.

Пані Коіке є членом Ліберально-демократичної партії, яку очолює чинний прем'єр Японії Сіндзо Абе, проте партія не підтримувала її як свого кандидата.

Двоє її попередників пішли у відставку через фінансові скандали. Так попередній токійський губернатор Йоічі Масузое пішов у відставку минулого місяця через звинувачення у використанні коштів бюджету міста на особисту відпустку.

Головним завданням пані Коіке на новій посаді стане подолання фінансових проблем, що шкодять підготовці до 2020 Олімпійських змагань у Токіо.

Читайте також: Курс валют на 1 серпня