Резонанс
1 серпня 2016
В Опоблоці хочуть відправити Ландика до в'язниці за «неправдиві свідчення» проти Єфремова
У партії стверджують, що Володимир Ландик дав свідчення против Єфремова через "особисту ворожнечу".
news-image

Партія "Опозиційний блок" вимагає притягнути до відповідальності екс-депутата Володимира Ландика в зв'язку із затриманням екс-лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Про це йдеться в заяві "Опоблоку", що оприлюднена на сайті партії, передає «Є!»

У своїй заяві "Опоблок" стверджує, що справа Єфремова базується на "неправдивих свідченнях однієї особи - В. Ландика.

Сьогодні влада продовжує політичне переслідування Олександра Єфремова на підставі неправдивих свідчень однієї особи - В. Ландика, колишнього народного депутата, людини, яка відчуває особисту ворожнечу до Єфремова. Для отримання "доказової бази" проти Єфремова, влада пішла на те, щоб звільнити від відбування покарання сина цього колишнього депутата, засудженого в 2012 році за насильницькі дії по відношенню до жінки. У подяку за це і були надані необхідні владі свідчення проти Єфремова, - стверджують в Опоблоці.

В Опоблоці заявили про політичні репресії в країні і про фальсифікацію справи Олександра Єфремова.

Ми вимагаємо притягнути до відповідальності особу, яка дала неправдиві свідчення, за завідомо неправдиве повідомлення слідчому або прокурору, поєднане з обвинуваченням особи в особливо тяжкому злочині зі штучним створенням доказів обвинувачення. Стаття 383 Кримінального кодексу України передбачає в якості покарання за даний злочин позбавлення волі на термін від 2 до 5 років, - йдеться в заяві.

 Як відомо, 30 липня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що екс-глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов затриманий за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Читайте також: Ландик розповів, чому екс-губернатор Луганщини «досі злий» на Єфремова