Суспільство
1 серпня 2016
Патріарх Кирило підтримав встановлення пам'ятника Івану Грозному
Раніше в Орлі пройшов пікет проти пам'ятника.
news-image

Патріарх Московський Кирило підтримав встановлення пам'ятника Івану Грозному в Орлі. Як повідомив в понеділок на апаратній нараді в обласній адміністрації губернатор Орловської області Вадим Потомський, передає «Є!»

Як повідомляє прес-служба, губернатор поставив патріарху питання про пам'ятник під час його візиту в Орел, і той зазначив, що Грозний, як і Петро Перший, був потужним державником і назавжди залишиться таким в історії.

Орел заслуговує, щоб пам'ятник його засновнику був поставлений, - навів Потомський слова патріарха. - Ніколи не канонізують ні Петра (Першого) ні Івана Грозного. Ніколи. За методи управління до них є питання, але як потужні державники вони в історії залишаться назавжди .

Потомський зазначив, що зараз в Орлі проводиться опитування громадян щодо ідеї встановлення пам'ятника, і вже є перші результати.

Переважна більшість на сьогоднішній день за те, щоб пам'ятник був в місті Орел. Незаперечна більшість, - сказав Потомський.

Перший в Росії пам'ятник Івану Грозному збиралися відкрити в Орлі 3 серпня, за два дні до 450-річного ювілею міста, засновником якого вважається цар. Повідомлення ЗМІ про встановлення монумента викликали суспільний резонанс, в місті пройшов пікет проти пам'ятника, після чого губернатор запропонував перенести його відкриття на вересень, щоб дізнатися думку жителів і вибрати місце.

Читайте також: «Крим російський, і цього вже не змінити» - французький депутат