Київ
2 серпня 2016
Київ більше не приймає сміття зі Львова
Столиця впродовж 6 тижнів допомагала у вирішенні проблеми з утилізації сміття зі Львова.
news-image

З 1 серпня, у зв’язку з тим, що на сміттєспалювальному заводі «Енергія» розпочато планові ремонтні роботи, Київ припинив приймати сміття зі Львова, передає «Є!»

Першого числа завод став на плановий ремонт, і ми припинили приймати як львівське сміття, так і київське. Відходи, які раніше направлялися з Києва на завод «Енергія» тепер направлятимуться на полігон № 5. Як правило, ремонтні роботи відбуваються упродовж серпня. Цього року заплановано ремонт бункеру ТПВ, де передбачено замінити близько 10 тонн металевих конструкцій, ремонт труби димових газів, дренажної системи бункера, а також ремонт електрофільтрів, – розповів під час прямого ефіру програми «У центрі уваги» на ТРК Київ директор КП «Київкомунсервіс» Євгеній Русін.
За час дії домовленостей було завезено трохи більше 6 500 тонн сміття. Якщо брати ваговий баланс, за червень-липень заводом було спалено трохи більше 42 000 тонн. Тобто ми бачимо, що частка менша 15%, як ми розраховували. Завдяки налагодженій роботі між міською владою та заводом «Енергія» ми не вийшли за рамки домовлених показників, – розповів він.

Столиця впродовж 6 тижнів допомагала у вирішенні проблеми з утилізації сміття зі Львова. Щоденно до Києва завозили до 200 тон відходів, які сортувались та у подальшому спалювались на заводі «Енергія» ПрАТ «Київенерго».

Повідомлялося, що жодних фінансових затрат з бюджету Києва на утилізацію львівського сміття не було.

Читайте також: Балерина, що танцює на бомбі - новий мурал у Києві