Суспільство
3 серпня 2016
Родина екс-нардепа Олега Царьова отримала дитячий санаторій в Криму
Разом з корпусами санаторію у власність екс-регіоналу передано земельну ділянку площею 2 гектара.
news-image

Сім'я колишнього регіонала, "спікера" парламенту т.зв. «Новоросії» Олега Царьова отримала будинок дитячого санаторію «Ай-Тодор» в Криму, передає «Є!» із посиланням на Дождь.

Це колишній маєток великого князя Михайла Романова, що має статус пам'ятки архітектури регіонального значення. Відповідні документи виявилися в розпорядженні редакції.

У листопаді 2015 року, міністерство економічного розвитку Криму уклало договір про реалізацію проекту реконструкції санаторію з ТОВ «Веселка», яке, згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб (ЕГРЮО), очолює мати політика Ніна Царьова. У компанії двоє засновників - це сам Царьов (йому належить 1%) і компанія «Сельбілляр», 99% якої належить його дружині Ларисі.

У бесіді з журналістами Царьов підтвердив цю інформацію і не виключив, що в майбутньому займеться проектом сам.

Разом з самими корпусами «Ай Тодора» у власність Цареву передано земельну ділянку площею 2 гектара.

Згідно з документацією, з травня 2016 року по грудень 2024 роки інвестор зобов'язується виплатити 254 мільйони рублів податків.

Проект з реконструкції та розвитку санаторію розрахований на 7 років. До 2022 року інвестор планує витратити 220 мільйонів рублів - зокрема, буде побудований новий чотириповерховий корпус, критий басейн і замінені комунікації.

Санаторій розташований недалеко від Ялти, в 175 метрах над рівнем моря. Загальна площа території «Ай Тодора» - понад 6 гектарів, з них 5,9 займає величезний парк.

Санаторій може розмістити 65 дітей. На його сайті вказано, що 50 ліжок бюджетні та 15 - комерційні. За планом реконструкції та розвитку санаторію,  планується залишити лише 10 безкоштовних ліжок в рік протягом терміну окупності проекту.

Нагадаємо,Генеральна прокуратура раніше передала до суду заочний обвинувальний акт проти Царьова.

Проти Царьова порушено кримінальну справу за заклики до повалення конституційного ладу України і замах на її територіальну цілісність. Верховна Рада 3 червня 2014 року позбавила його депутатської недоторканності.