Світ
3 серпня 2016
Флешмоб на іспанському курорті переплутали з атакою терористів (відео)
11 осіб отримали незначні поранення і удари, у одного чоловіка стався серцевий напад.
news-image

В Іспанії на куроте Плат'я д'Аро (провінція Жирона) флешмоб, організований громадянами Німеччини, прийняли за терористичну атаку, передає «Є!» із посиланням на La Vanguardia.

Інцидент на популярному серед туристів каталонському куроте Плат'я д'Аро трапився ввечері 2 серпня. Двоє німців вирішили влаштувати флешмоб і через соцмережі запросили приєднатися всіх охочих.

Озброївшись палицями для селфі, учасники флешмобу, яких набралося більше 200 чоловік, стали бігати і кричати.

А п'ятеро молодих людей з Німеччини, одягнених в чорне, зробили вигляд, що вони папараці і женуться за знаменитістю. Учасники флешмобу з криками вибігли на жваву набережну, розмахуючи руками.

Однак очевидці прийняли палиці для селфі за зброю, а саму акцію - за напад терористів. Поведінка учасників акції викликала паніку серед відпочиваючих і місцевих жителів.

Люди в ресторанах ховалися під столами, щоб захиститися, багато хто намагався врятуватися втечею. У поліцію почали надходити повідомлення про стрілянину. В результаті 11 осіб отримали незначні поранення і удари, у одного чоловіка стався серцевий напад.

Правоохоронці затримали п'ятьох молодих німців у віці від 20 до 25 років. Суд над ними призначений на 3 серпня. За дії, які спровокували паніку, їм може загрожувати позбавлення волі на строк від трьох місяців до року.

Это был ад. Мы сидели с семьей в рестике недалеко от моря. Народ побежал с моря, сначала 10 человек, потом все 30. С этого момента началась дикая паника, люди начали кричать, хватать детей, оставляли все вещи,на столах и полу,было настолько страшно. Стоял дикий ор, у детей была жуткая истерика.Все бежали, сносили столы,посуда билась не прекращая. В такой дикой панике я не находилась никогда. Все прятались в глуби ресторана,в подсобках магазинов. Люди лежали на полу, прятались под столами.Все были очень напуганы. Все бежали и никто не знал куда и от чего. Первая мысль: сейчас будут взрывать, надо подальше от толпы. Мы все 9 человек практически моментально потерялись друг от друга. До сих пор никто не знает в чем дело. Все в полиции. Знаем только что что то случилось на набережной на пляже. Когда первые люди побежали, кто то показал в воздухе жестом что там стрельба. Мамочка, в каком мире мы живём. Хватит держать весь мир в страхе. #fucktheterrorism

Видео опубликовано бестолочь. (@zkhrva)