Суспільство
3 серпня 2016
Білоруска прославилася на весь світ плакатом «Papa call me»
Втім, Папа Римський досі не зателефонував дівчині.
news-image

Студентка краківської Академії мистецтв Яна Шостак вийшла на Всесвітні дні молоді з плакатом "Papa call me" ( "Папа, подзвони мені"), на якому був написаний її номер телефону, передає «Є!» із посиланням на Белта.

Уродженка Білорусі цим плакатом зверталася до Папи Франциска, який йшов на зустріч з волонтерами в Tauron Aren Krakov.

Художниця зазначила, що намагалася розмістити свій плакат таким чином, щоб його було видно і різним ЗМІ, і самому Папі Римському.

Дівчину показали в новинах по всьому світу. Після цього вона отримала двадцять телефонних дзвінків і тридцять повідомлень. Це були переважно різні жартівники, а деякі представлялися перекладачами Папи.

Втім, були й такі, що підтримали ідею дівчини. Вона отримала дзвінки і СМС від жителів Польщі, Німеччини, Англії, Швейцарії і навіть від жителя Індії.

Однак Яна все одно впевнена, що Папа Франциск їй зателефонує. Вона зазначила, що хотіла б поговорити з Папою про зв'язок мистецтва з релігією. Вона зауважила, що в сучасному світі художники намагаються обходити релігійні сюжети стороною. Хоча сама Яна вважає, то релігія і мистецтво могли б зблизиться на благо обох.

Яна також зазначила, що це швидше за мистецька акція.

На Всесвітніх днях молоді люди приносять прапори своїх країн, а дівчина зазначила, що принесла щось більш особисте - номер свого телефону.

Читайте також: Турецька журналістка вирішила, що коди з гри GTA - це шифр заколотників (відео)