Події
4 серпня 2016
Україна вперше відзначає День Нацполіції
Урочистості відбуваються по всій країні.
news-image

Сьогодні у Києві на Софійській площі відбулися урочистості з нагоди Дня Національної поліції, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.

Поліцейських привітали секретар РНБО Олександр Турчинов та голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе.

Олександр Турчинов зачитав звернення президента України Петра Порошенка.

Одним із вагомих досягнень нашої держави в період активного розвитку громадянського суспільства та становлення нації є створення Національної поліції України - правоохоронного органу європейського зразка, - сказано в привітанні Порошенка.

Також президент висловив думку, що за перший рік роботи поліцейські отримали високу оцінку українців за професійне виконання завдань з протидії злочинності, забезпечення громадської безпеки та порядку.

Глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе вважає, що сьогодні важливо підбити перші підсумки роботи і разом подивитися в майбутнє.

Яким був цей рік? Чи був він легким? Однозначно - ні. Так, у нас були помилки, але є і багато досягнень. Цей рік став тим міцним фундаментом, на якому ми, цеглина за цеглиною, побудуємо нову поліцію оновленої України, - заявила Деканоїдзе.

Пам'ять загиблих в АТО поліцейських присутні на Софійській площі вшанували хвилиною мовчання.

Відзначимо, святкування Дня Національної поліції відбувається по всій країні.

Нагадаємо, Верховна Рада 2 липня 2015 року прийняла закон про національну поліцію. В той же день в Києві відсвяткували випуск поліцейської академії. Нова патрульна поліція вийшла на вулиці Києва 4 липня 2015 року.

Читайте також: У Маріуполі керівник установи отримував щомісячно близько 140 тис $ хабарів за видачу «паспортів моряка»