Події
9 серпня 2016
Генпрокуратура запросила на допит Порошенка, Кличка, Турчинова та Яценюка
Зазначається, що політики можуть повідомити важливу для слідства інформацію.
news-image

Як свідки подій Майдану протягом серпня поточного року до Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури запрошені, зокрема, Петро Порошенко, Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов, Віталій Кличко, Андрій Парубій та інші. Про це написала У Фейсбуці прес-секретар Генерального прокурора Лариса Сарган, передає «Є!»

Зазначається, що слідчими ГПУ запрошуються у якості свідків чимало політиків та посадових осіб, які можуть повідомити важливу для слідства інформацію щодо подій на Євромайдані. Така інформація матиме важливе значення у розслідуванні кримінального провадження та з’ясування істини.

Як відомо, Генеральною прокуратурою України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконного перешкоджання службовими особами вищих органів державної влади та правоохоронних органів проведенню зборів і мітингів у місті Києві в період з 20 січня по 21 лютого 2014 року, вчинення масових убивств громадян та інших злочинів, спрямованих на незаконну протидію протестним акціям, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 27, ч.3 ст. 365, п. п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ст. 340 та іншими статтями Кримінального кодексу України.

Читайте також: Нардеп заявив про звільнення Саакашвілі