Резонанс
10 серпня 2016
У ГПУ повідомили, за яких умов Медянику можуть змінити запобіжний захід
Генппрокурор сподівається, що екс-нардеп не підтримає тактику, яку йому нав'язує адвокат Єфремова.
news-image

Генпрокурор України Юрій Луценко не виключає зміну запобіжного заходу екс-регіоналу  Володимиру Медянику при умові його співпраці зі слідством. Про це він повідомив в ході брифінгу, передає «Є!» із посиланням на 112 Україна.

Сподіваємося на те, що він буде давати свідчення. Особливість пана Медяника полягає в тому, що під час сепаратистських подій в Луганську, а потім і захоплення російськими терористами будівлі СБУ та обласної адміністрації, екс-нардеп Медяник виступав посередником між українською стороною та сепаратистами і терористами.

На базі його офісу відбувалися зустрічі, де секретар РНБО пан Парубій намагався вирішити питання про звільнення адміністративних установ. В ході цих переговорів звільнялися посадові особи українських правоохоронних органів, державних установ. Тобто Медяник грав на той момент позитивну роль для української держави. Тим не менш, це не звільняє його від тих підозр, які є обґрунтованими, - заявив генеральний прокурор.

Якщо пан Медяник буде співпрацювати зі слідством, я не виключаю, що запобіжний захід не буде продовжений на наступні 2 місяці. Якщо ні, якщо тактика, яку йому нав'язує адвокат Єфремова - все відкидати і мовчати буде їм підтримана, то він, як і Єфремов, піде в суд за звинуваченням у важких статтях, - зазначив генпрокурор.

Нагадаємо, 7 серпня в рамках справи заарештованого екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова був затриманий колишній народний депутат Медяник.

У ГПУ повідомили, що Він підозрюється у вчиненні низки кримінальних злочинів, а саме: у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України на порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків за ст. 110 ч. 3 Кримінального кодексу України; здійснення організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації "ЛНР" за ст. 258-3 ч. 1 Кримінального кодексу України.

Зазначимо, Володимир Медяник був депутатом від Партії регіонів з 2012 по 2014 рік.

Читайте також: Екс-нардеп Медяник заарештований