Світ
12 серпня 2016
Говорити про Україну в світі вже не модно - Ватикан
Папський нунцій вважає, що Україна програла на всіх фронтах.
news-image

Згадувати про Україну в світі з політичних причин вже немодно. Про це заявив апостольський нунцій в Києві Клаудіо Гуджеротті в інтерв'ю для Радіо Ватикану, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.

Варто сказати, що з політичних причин згадувати про Україну тепер не модно. Адже Україна - це країна, яка загострила відносини між США і Європою, з одного боку, і Росією з іншого. Говорити сьогодні про Україну - це все одно, що говорити про власні невдачі, - зазначив нунцій.

На його думку, мовчання Заходу в цьому відношенні не є спонтанним. Україна, яка раніше цілком очевидно, що перебувала в сфері РФ, зважилася, в тому числі і "під безсумнівним тиском Заходу", повернутися в бік Європи і США.

Був Майдан, відбулося фактичне відокремлення від Росії з усіма економічними наслідками, які можуть виникнути, коли хтось посвариться чи виступить проти того, хто є його головним годувальником. Але водночас з різних причин Захід не зайняв місця Росії. Він не думає про поліпшення умов життя місцевого населення. Таким чином, Україна програла на всіх фронтах, - вважає Гуджеротті.


Він нагадав, що з часів Майдану знизилася купівельна спроможність українців, а середня зарплата впала в чотири рази. Таким чином, наголосив Папський дипломат, проблема війни додається до збільшення загальної бідності в Україні.

Якщо це не зміниться, нам загрожує війна між бідняками, - резюмував нунцій.

Нагадаємо, архієпископ Гуджеротті призначений Апостольським нунцієм в Україні 13 листопада 2015 року.

Читайте також: З'явилося відео допиту Євгена Панова