Суспільство
12 серпня 2016
Влада Канн заборонила ходити на пляж в купальних костюмах для мусульманок
У муніципалітеті вважають, що буркіні може викликати порушення громадського порядку.
news-image

Влада французького міста Канн заборонила відвідування пляжів жінкам в буркіні - купальному костюмі для мусульманок, що повністю закриває тіло й відповідає нормам ісламу. Про це в п'ятницю повідомляє газета Libération, передає «Є!»

У той час як Франція та культові місця стають цілями терористичних атак, пляжний костюм, що в підкресленій формі відображає релігійну приналежність, може викликати порушення громадського порядку (скупчення людей, сутички), які необхідно запобігати, - цитує видання текст муніципального постанови.

 

Прохід на пляжі і купання заборонено будь-якій особі в неналежному одязі, яка не відповідає правилам пристойності і принципам секуляризму і не відповідає нормам гігієни та безпеки, - йдеться в документі.



Відповідна постанова муніципалітету Канна була підписана ще 28 липня, але пройшла повз увагу, і в четвер мерія додатково звернула уваги громадськості на нову заборону, зазначає газета.

Канн знаходиться за півгодини їзди від Ніцци, де ввечері 14 липня на Англійській набережній вантажівка на повній швидкості врізалася в натовп. Загинули 84 людини, поранення отримали ще близько 200.

Читайте також: У Таїланді на території шести провінцій зафіксовано не менше 14 вибухів за добу