Суспільство
16 серпня 2016
Бразильці обурені критикою на адресу популярного в Ріо печива
Жителі Ріо з розумінням ставляться до критики на адресу рівня організації змагань, але критику печива вони сприйняли як блюзнірство.
news-image

Жителі бразильського Ріо-де-Жанейро, де наразі проходять літні Олімпійські ігри, як правило, з розумінням ставляться до критики зарубіжних ЗМІ на адресу рівня організації змагань та існуючих в місті проблем. Але недавній матеріал, розміщений в газеті The New York Times, вони сприйняли як блюзнірство: журналіст із США поставив під сумнів смакові якості популярного в столиці Олімпіади печива, відомого під назвою Globo, передає «Є!»

У нього пухка структура і більше нічого - це вафля з повітря, спресованого у формі колечка. Покладіть його в рот, і ви зрозумієте, що язик не відчуває свята. Воно не має смаку і не приносить задоволення, як і вся кулінарія Ріо-де -Жанейро, - говорилося в статті, опублікованій в минулу неділю.

Настільки нещадна критика викликала хвилю обурення в соцмережах.

Крім того, на статтю в The New York Times відреагували всі провідні бразильські газети - від O Estado de São Paulo до Globo (це видання випадково носить ту ж назву, що і відоме печиво). А однойменний телеканал присвятив скандальній темі половину своєї вечірньої аналітичної програми. Учасники передачі зійшлися на думці, що висловлювання журналіста демонструє неповагу до одного з "культурних символів Ріо-де-Жанейро", і заявили, що популярні в Нью-Йорку хот-доги анітрохи не краще бразильських ласощів.

Читайте також: Вболівальники освистали російського боксера після перемоги на Олімпіаді