Світ
8 грудня 2014
Британські ЗМІ: Анні Чапман було наказано спокусити Едварда Сноудена
Колишня розвідниця Анна Чапман отримала завдання - спокусити американського викривача тотального шпіонажу Едварда Сноудена.
news-image

"Російські боси наказали секс-бомбі Чапман спокусити Сноудена, щоб утримати його в Москві", - пише британський таблоїд Mirror.

Торік 32-річна Чапман навіть запропонувала Сноудену одружитися на ній, щоб він міг отримати російське громадянство. Коли колишній співробітник АНБ і ЦРУ переховувався в транзитній зоні аеропорту Шереметьєво, розвідниця опублікувала в своєму "Твіттері" цю привабливу пропозицію. Однак все це було більше схоже на жарт. Пізніше журналісти запитували Чапман про її взаємини зі Сноуденом, але екс-шпигунка навідріз відмовилася про це говорити.

Інформацію про те, що Чапман діяла за наказом зверху, британським ЗМІ надав колишній майор КДБ Борис Карпічков. Принаймні, Mirror посилається на нього.

"Якби Сноуден погодився на цей шлюб, він отримав би право на російське громадянство. Таким чином, він опинився б замкнений у Росії. Як громадянину РФ, йому треба було б дозвіл, щоб виїхати", - повідомив співрозмовник видання. Він зазначив, що Сноуден одного разу навіть зустрічався з Чапман особисто. Однак пропозиції її він так і не прийняв, спантеличившись наслідками такого вчинку.

Колишній член британського парламенту Руперт Алласон, який пише "шпигунські" романи під псевдонімом Найджел Вест, зазначає: "Анна досить досвідчена для того, щоб жити з американцем. У ФСБ таких співробітників не так вже й багато. Напевно вона підготовлена для того, щоб використовувати в роботі свої очевидні таланти".

Варто відзначити, що у Сноудена в США залишилася дівчина, з якою він довгий час зустрічався, але був змушений залишити її після втечі з країни.