Події
26 серпня 2016
У Болівії вбито заступника міністра внутрішніх справ, викраденого протестуючими шахтарями
Міністр оборони країни заявив що, "за наявною інформацією, він був побитий до смерті".
news-image

Заступник міністра внутрішніх справ Болівії Родольфо Ільянеса, що був викрадений протестуючими шахтарями, "по-звірячому і боягузливо" убитий. Про це повідомив глава відомства Карлос Ромеро, передає «Є!»

Ми вимагаємо, щоб органи юстиції розслідували це вбивство і встановили винних, - наводить його слова агентство АБІ.

Як зазначив Ромеро, президент Болівії Ево Моралес "був глибоко вражений" цією новиною.

Міністр оборони Реймі Феррейра, в свою чергу, в ефірі радіо "Уно" сказав, що, "за наявною інформацією, він був побитий до смерті".

Першим про загибель Ільянеса повідомив глава радіо Fedecomin, що належить шахтарським кооперативам, Мойсес Флорес. За його словами, шахтарі накинулися на заступника міністра після того, як стало відомо про третього загиблого маніфестанта.

Шахтарі вимагали відпустити затриманих протестувальників в обмін на звільнення Ільянеса, який намагався переконати маніфестантів сісти за стіл переговорів. Сам заступник міністра раніше в ефірі радіо повідомив, що поряд з ним виставлено охорону, "щоб ніхто не міг йому нашкодити".

Акції протесту шахтарів почалися в Болівії два тижні тому. Поліція була змушена кілька разів застосувати силу для розгону протестувальників, які блокували автотраси. У середу Національна федерація шахтарських кооперативів повідомила, що в ході зіткнень загинули двоє маніфестантів, проте влада підтвердила загибель тільки одного з них. Шахтарі вийшли на вулиці в знак протесту проти нового закону про кооперативи.

Читайте також: На шахті у Покровську стався вибух