Суспільство
26 серпня 2016
Американський олімпієць вигадав історію про пограбування в Ріо, поліція Бразилії пред'явила позов
Кілька виробників спортивного одягу відмовилися від співпраці зі спортсменом після інциденту.
news-image

Поліція Бразилії висунула американському плавцеві Райану Лохте звинувачення в подачі завідомо неправдивої заяви про пограбування під час Олімпіади в Ріо-де-Жанейро, передає «Є!» із посиланням на Делфі.
У заяві поліції говориться, що Лохте повинен з'явитися в суд.

У Держдепартаменті США сказали, що знають про вимогу бразильських правоохоронних органів.

Якщо справа Лохте дійде до суду і він буде визнаний винним, йому, за бразильськими законами, загрожує штраф або тюремне ув'язнення на термін від одного до шести місяців.

Поліція Бразилії вважає, що Лохте і його колеги по команді збрехали щодо збройного пограбування, яке вони нібито зазнали 7 серпня. У скандальній історії, крім Лохте, виявилися замішані Гуннар Бенц, Джек Конгер і Джеймс Фейґен, які раніше виграли золоті медалі в естафетних гонках.

Згідно зі свідченнями Лохте, їх таксі зупинили люди, які видавали себе за офіцерів поліції. Один з них нібито приставив до голови Лохте пістолет і забрав його гроші і особисті речі.

Однак бразильська поліція прийшла до висновку, що свідчення плавців не збігаються один з одним, а також не підтверджуються даними камер відеоспостереження.

Як заявили в поліції через кілька днів після інциденту, спортсмени випадково виламали двері в туалет на заправці, а потім посперечалися з охоронцем і власником закладу, які вимагали відшкодувати збитки. У підсумку, за словами джерел, плавці заплатили певну суму, але ніякого пограбування не було.

Райан Лохте покинув Бразилію раніше, ніж поліція змогла його допитати в зв'язку з нововиявленими обставинами. Вже після від'їзду володар 12-ти олімпійських медалей вибачився за свою поведінку і вигадану історію про пограбування.

Кілька виробників спортивного одягу, в тому числі і компанія Speedo, відмовилися від співпраці з Лохте після інциденту в Ріо-де-Жанейро і розірвали спонсорські контракти зі спортсменом.

Читайте також: На хабарі викрито т.в.о ректора Національного авіаційного університету