Події
30 серпня 2016
Вибух біля посольства Китаю в Киргизії: одна людина загинула, троє поранені (відео)
Невідомий на автомобілі протаранив ворота дипмісії, після чого стався вибух.
news-image

Одна людина загинула і троє поранені в результаті вибуху біля посольства Китаю в Киргизії. Про це повідомили в ГУВС Бішкека, передає «Є!»

За попередніми даними правоохоронних органів Киргизії, у вівторок близько 10 години ранку за місцевим часом невідомий на автомобілі Mitsubishi намагався протаранити ворота посольства, після чого стався вибух.

Злочинець загинув на місці, поранення отримали двоє охоронців посольства.
Офіційний представник Державного комітету національної безпеки (ДКНБ) Киргизії Рахат Сулайманов заявив, що на місці працюють оперативно-слідчі групи

Після того як група закінчить свою роботу, можна буде зробити висновки з приводу вибуху, - сказав він.

Тому поки ДКНБ не може стверджувати, що подія є терористичним актом.

За словами Сулайманова, який перебував в салоні автомобіля людина загинула на місці, поранення отримали три  місцевих жителя, що працювали на території дипломатичного представництва . Серед китайських дипломатів постраждалих немає. Всі співробітники дипмісії евакуйовані.

За свідченням очевидців, вибух був такої сили, що його чули жителі майже всіх районів Бішкека. Частини  машини, що розірвалася,  розкидало на 200-300 метрів від місця НП.

Пізніше міністерство охорони здоров'я Киргизії повідомило, що постраждалі отримали поранення середнього ступеня тяжкості.

У постраждалих в результаті вибуху діагностовано забої і струс головного мозку, вони отримали поранення середньої тяжкості, загрози їхньому життю немає, - заявили в міністерстві.