Суспільство
30 серпня 2016
Перший та єдиний Президент Білорусі Олександр Лукашенко святкує день народження
Білоруський лідер зазвичай не влаштовує пишних святкувань.
news-image

30 серпня Олександр Лукашенко відзначає день народження - білоруському Президентові виповнилося 62 роки, передає «Є!»

Олександр Лукашенко зазвичай не влаштовує пишних святкувань.

Цей день Президент проведе в звичайному робочому режимі, - розповіла TUT.BY прес-секретар президента Наталія Ейсмонт.

Втім, можливо, відзначати день народження Президент буде завтра. 31 серпня народився його молодший син Микола - в цьому році йому виповнюється 12 років.

У 2010 році в біографію Президента, розміщену на його офіційному сайті, навіть вносили зміни: дата народження змінилася з 30 на 31 серпня 1954 року.

У президентській адміністрації для ЗМІ тоді пояснили: мати Олександра Лукашенка потрапила в пологовий будинок 30 серпня увечері, але народила сина в ніч з 30 на 31 серпня, після півночі.

У 50-ті роки в пологових будинках в сільській місцевості, зрозуміло, ніхто з секундоміром ні стояв і точний час народження дитини не записував. І новонародженого записали на 30 серпня, за датою надходження породіллі до пологового будинку. Так як Президент спокійно ставиться до цієї дати, він не надавав їй значення до моменту народження молодшого сина Миколи, який з'явився на світ 31 серпня. А після народження Миколи Президент почав цікавитися у матері подробицями своєї появи на світ і з'ясував, що фактично відзначати день народження треба 31 серпня, - таким було пояснення для ЗМІ.

Вперше Олександр Лукашенко був обраний президентом у 39 років. Він перемагав на виборах п'ять разів.

Відомо, що білоруський президент любить фізичну активність - грає в хокей, косить траву. У його резиденції є город, де ростуть дині, кавуни, картопля, морква, буряк. І міні-ферма - з козами, вівцями, коровами і птахами.
 

Все поля в резиденції в ідеальному порядку, кошу, щоб підтримувати форму. Ну і в мене своя ж ферма - кози, вівці, корови, і тому частково сам повинен забезпечувати кормами тварин, - розповідав він.

Читайте також: Кличко разом зі спортсменами проінспектував Київський велотрек