Події
30 серпня 2016
У Чехії зареєстрований Представницький центр «ДНР»
Спілка знаходиться в Остраві.
news-image

У Міністерстві закордонних справ Чеської Республіки прокоментували створення спілки самопроголошеної Донецької Народної Республіки в Остраві, передає «Є!» із посиланням на Посольство Чеської Республіки в Києві.

У заяві МЗС Чехії зазначається, що самопроголошена Донецька Народна Республіка не може мати у Чеській Республіці ніякої дипломатичної місії чи консульської установи, оскільки це утворення не є державою, Чеська Республіка його державою не визнає і, таким чином, не має з нею налагоджених дипломатичних стосунків.  

Те, що дехто називає «дипломатичним представництвом або представницьким центром» так званої Донецької народної республіки за нашими даними є лише спілкою, зареєстрованою згідно з положеннями Цивільного кодексу Крайським судом в Остраві (Представницький центр ДНР, зареєстрована спілка), отже, її не можна вважати дипломатичною місією чи консульською установою, - йдеться в заяві.

У МЗС Чехії запевнили, що не підтримують і не будуть підтримувати з цим центром жодних зв’язків.

Консульська установа, у тому числі очолювана почесним консулом, на території приймаючої країни може бути заснована лише за її згоди. Якщо ж Чеська Республіка не визнає певне утворення державою, то цілком логічно, що МЗС не може надати такої згоди, як цього не сталося і в даному випадку, - наголосили в МЗС.

Що стосується виступу Нелі Ліскової в якості «почесної консулки» так званої Донецької народної республіки, Міністерство закордонних справ перевіряє цю ситуацію.

Якщо буде підтверджено, що вона використовує цей титул, МЗС звернеться через офіційні канали, щоб вона негайно припинила використовувати таке означення, - пообіцяли в МЗС.

Як стало відомо, депутати парламенту Чехії отримали запрошення на відкриття "консульства Донецької народної республіки" в місті Острава. Запрошення відвідати захід розіслала "консул ДНР в Чехії" Неллі Ліскова.