У ДП «Антонов» прокоментували інформацію про продаж прав на літак «Мрія» китайцям
"Антонов" та китайська компанія Aerospace Industry Corporation of China (AICC) підписали Угоду про співробітництво за програмою Ан-225.
news-image

ДП "Антонов" спростувало інформацію про продаж китайській компанії China airspace прав власності на літак-транспортер АН-225. Про це "Економічній правді" повідомили у прес-службі ДП "Антонов", передає «Є!»

Інформація про продаж китайській компанії China airspace прав власності на АН-225 не відповідає дійсності. Ми Батьківщину не продаємо. Більш докладний коментар буде пізніше, - заявили в прес-службі.

При цьому на сторінці держпідприємства в соцмережі Facebook зявилося повідомлення, що 30 серпня "Антонов" та китайська компанія Aerospace Industry Corporation of China (AICC) підписали Угоду про співробітництво за програмою Ан-225.

Таким чином, сторони висловили наміри у довгостроковому співробітництві, яке передбачає на першому етапі побудову другого модернізованого екземпляру літака Ан-225 "Мрія" в ДП "Антонов" і поставку компанії AICC, та створення на другому етапі спільного серійного виробництва Ан-225 в Китаї за ліцензією ДП "Антонов", - йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що обидва етапи будуть реалізовані за умовами окремих контрактів.

Раніше китайські ЗМІ повідомили, ДП "Антонов" і китайська компанія China airspace підписали договір про співпрацю, згідно з яким до Китаю переходить право власності на гігантський літак-транспортер АН-225, включаючи використання креслень і специфікацій літака.

Ан-225 "Мрія", розроблений київським конструкторським бюро імені О. К. Антонова, на сьогоднішній день є найбільшим та найпотужнішим транспортним літаком у світі.

Читайте також: ЗМ порахували, скільки чиновників найвищого рівня було покарано за корупцію