Київ
1 вересня 2016
Слідчі київської поліції запропонували підозрюваному «відкупитися» від покарання за 10 тис гривень
Чотири тисячі гривень кожному – сума, в яку оцінили себе офіцери і, яка коштувала їм погонів і волі.
news-image

Як повідомили у прес-службі київської поліції, на одній зі станцій метро у центрі міста поліцейські побачили пасажира, який поводився неадекватно, передає «Є!»

При появі людей у формі чоловік почав тікати. Його наздогнали і при особистому огляді виявили пластикову колбу з прозорою рідиною.   Слідчо-оперативна група знайдене вилучила та відправила на експертизу.

Кримінальне провадження того ж дня було розпочато за ч.1 ст.309 (Зберігання наркотичних речовин без мети збуту) КК України.  

27-річний слідчий, який отримав матеріали цієї справи, під час спілкування з затриманим, запевнив його, що може залагодити «інцидент» за 10 тисяч гривень. 33-річний мешканець столиці відповів, що не має таких коштів, на що працівник поліції «великодушно» дав йому час поміркувати.

Через кілька днів слідчий викликав до себе підозрюваного і запропонував перекваліфікувати злочин на адміністративний проступок, цього разу вже за 8 тисяч гривень.

А також, недвозначно «попередив» - у разі відмови, зважаючи на минулу судимість чоловіка, його притягнуть до кримінальної відповідальності за ч.2 ст.309, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років, - розповіли у відомстві.

Згодом лейтенант поліції у телефонній розмові повідомив киянину, що перебуває у відпустці, а тому усі питання щодо передачі коштів той має вирішувати з його колегою. 28-річний слідчий в свою чергу теж підтвердив підозрюваному, що справа завершиться адміністративним покаранням, у разі виконання домовленостей «угоди».

Гроші потрібно було перерахувати через одну з систем електронних платежів на запропонований рахунок.

Чотири тисячі гривень кожному – сума, в яку оцінили себе офіцери і, яка коштувала їм погонів і волі.

Як тільки гроші поступили на банківську картку слідчих – їх у службовому кабінеті затримали працівники внутрішньої безпеки спільно зі співробітниками СБУ та прокуратури міста.

За вимагання неправомірної вигоди відносно напарників-поліцейських розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Одержання хабара)КК України.

Обох взято під варту.